Pohovano belo meso

 

  • 1 -1,2 kg belog, pilećeg mesa
  • 4 jajeta
  • 5 kašika brašna
  • 7 kašika prezli
  • začini so i biber
  • po potrebi ulje

Priprema

  1. Pileće grudi presecite samo na pola ili eventualno u tri parčeta. Pokušavajući vec dugo vremena da dobijem sočne pohovane šnicle, saznala sam da su deblje šniclice i sočnije, dok se tanke brže isuše. Kada ste isekli meso, stavite ga u dublju šerpu, prelite ga vodom, dodajte malo ulja i soli. Kada voda prokuva izvadite meso posle 5, odnosno max 7 minuta, ako su vam komadi mesa baš veliki (mislim da je ovaj korak baš neophodan da bi šnicle bile gotove i u sredini, prilikom pečenja). Prokuvane šnicle stavite na neku rešetku ili još bolje u frižider oko 30 minuta, da odleže. Na taj naćin jaja se bolje lepe za šnicle. Uzmite 3 duboka tanjira. U jednom ulupajte jaja (ako su vam jaja bas sveža dodajte i 2 kašike vode da se lakše ulupaju), u drugom sipajte brašno, a u trećem prezlu. Uključite ringlu na najjaču temperaturu, stavite tiganj i uspite ulje, pošto se tiganj dobro zagreje. Pošto ja želim da korica od jaja oko mesa bude baš debela i da se dobro uhvati, ja pohujem ovako: Prvo komad mesa uvaljam u jaja, pa u brašno, pa u prezlu, pa ponovo u jaja. Zapečem sa obe strane. Prijatno! :)

Коментари

Популарни постови са овог блога

Mekike

Banja

Mlinci