Banja
Palačinka torta:
- 3 tikvice
- 2 jajeta
- 2 kašičice praška za pecivo
- 2 kašike gustina
- 1 šolja od 2 dcl brašna
- 4 kašike ulja
- po ukusu soli i mlevenog bibera
Sastojci za fil – Palačinka torta:
- 3 kuvana jajeta
- 200 g majoneza
- 1/2 čaše kisele pavlake
- 4 čena belog luka
- 100 g kačkavalja
Priprema – Palačinka torta:
- korak: Izrendati tikvice i posoliti ih. Ostaviti ih 10 minuta da puste vodu.
- korak: U drugoj posudi lagano izmutiti jaja, dodati ulje, biber, gustin, brašno, prašak za pecivo i na kraju dobro isceđene tikvice i izrendanu papriku.
- korak: Sve dobro sjediniti, uzimati po kutlaču i pržiti palačinke na zagrejanom tiganju.
- korak: Za pripremu fila pomešati majonez, kiselu pavlaku, sitno iseckan beli luk, papriku i žumanca. Belanca ostaviti sa strane. Sve dobro izmešati kašikom.
- korak: Na okrugli tanjir staviti palačinku, premazati je sa malo fila, narendati malo kačkavalja i ponavljati postupak do kraja.
- korak: Poslednju palačinku takođe premazati filom, a preko nje narendati belanca.
Vaša Palačinka torta je spremna.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар