Banja

 

Palačinka torta:

  • 3 tikvice
  • 2 jajeta
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 2 kašike gustina
  • 1 šolja od 2 dcl brašna
  • 4 kašike ulja
  • po ukusu soli i mlevenog bibera

Sastojci za fil – Palačinka torta:

  • 3 kuvana jajeta
  • 200 g majoneza
  • 1/2 čaše kisele pavlake
  • 4 čena belog luka
  • 100 g kačkavalja

Priprema – Palačinka torta:

  1. korak: Izrendati tikvice i posoliti ih. Ostaviti ih 10 minuta da puste vodu.
  2. korak: U drugoj posudi lagano izmutiti jaja, dodati ulje, biber, gustin, brašno, prašak za pecivo i na kraju dobro isceđene tikvice i izrendanu papriku.
  3. korak: Sve dobro sjediniti, uzimati po kutlaču i pržiti palačinke na zagrejanom tiganju.
  4. korak: Za pripremu fila pomešati majonez, kiselu pavlaku, sitno iseckan beli luk, papriku i žumanca. Belanca ostaviti sa strane. Sve dobro izmešati kašikom.
  5. korak: Na okrugli tanjir staviti palačinku, premazati je sa malo fila, narendati malo kačkavalja i ponavljati postupak do kraja.
  6. korak: Poslednju palačinku takođe premazati filom, a preko nje narendati belanca.

Vaša Palačinka torta je spremna.

Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Mekike

Mlinci