Palačinka torta: 3 tikvice 2 jajeta 2 kašičice praška za pecivo 2 kašike gustina 1 šolja od 2 dcl brašna 4 kašike ulja po ukusu soli i mlevenog bibera Sastojci za fil – Palačinka torta: 3 kuvana jajeta 200 g majoneza 1/2 čaše kisele pavlake 4 čena belog luka 100 g kačkavalja Priprema – Palačinka torta: korak: Izrendati tikvice i posoliti ih. Ostaviti ih 10 minuta da puste vodu. korak: U drugoj posudi lagano izmutiti jaja, dodati ulje, biber, gustin, brašno, prašak za pecivo i na kraju dobro isceđene tikvice i izrendanu papriku. korak: Sve dobro sjediniti, uzimati po kutlaču i pržiti palačinke na zagrejanom tiganju. korak: Za pripremu fila pomešati majonez, kiselu pavlaku, sitno iseckan beli luk, papriku i žumanca. Belanca ostaviti sa strane. Sve dobro izmešati kašikom. korak: Na okrugli tanjir staviti palačinku, premazati je sa malo fila, narendati malo kačkavalja i ponavljati postupak do kraja. korak: Poslednju palačinku takođe premazati filom, a preko nje narendati belanca.
Коментари
Постави коментар