Obrok koji čuva vitkost: Vesna Dedić podelila recept za zdrav ručak
14/05/2022
0Zdrav obrok po receptu Vesne Dedić
Svašta se krčka u kreativnoj kuhinji Vesne Dedić – romani koji postaju bestseleri i pre nego što izađu iz štampe, kultna emisija „Balkanskom ulicom“, a i poneko sočno jelo. Prilikom nedavnog gostovanja u „Praktičnoj ženi“ otkrila je recept za jedan od njenih omiljenih obroka, a u glavnoj ulozi je popularni proizvod od soje.
Pročitajte: Priroda leči bez reči - Ljubivoje Ršumović otkrio porodični recept za povišen šećer i holesterol
Zdrav obrok Vesne Dedić - Izmrvljeni tofu sa paprikom i pečurkama
Sastojci
‒ 1/3 šolje ojster-sosa
‒ 3 kašike čili-sosa
‒ 5 kašika pirinča
‒ 450 g tofua
‒ 2 kašike gustina
‒ 1/4 šolje ulja
‒ so i biber
‒ 1 šolja šampinjona
‒ 1 šolja bukovača
‒ 3 kašike sirćeta
‒ 1 šolja crvene paprike
‒ listovi zelene salate
Pročitajte: Zašto ovo još nismo probali - Nataša Pavlović oduševila receptom za makarone sa jagodama
Pomešajte ojster sos sa jednom kašikom vode i dve kašike čili-sosa i ostavite sa strane. U drugoj činiji pomešajte kašiku čili-sosa i tri kašike sirćeta. Izmrvite tofu sir i pospite ga gustinom, izmešajte, te stavite na tiganj sa malo ulja da se prži. Kad postane hrskav, prebacite na tanjir. U istom tiganju na još malo ulja prodinstajte sitno sečene pečurke, dodajte papriku iseckanu na kockice i isprženi tofu. Prelijte smesom sa ojster-sosom i krčkajte još nekoliko minuta. Gotov tofu servirajte na listove zelene salate sa kuvanim pirinčom uz sos od sirćeta.
Коментари
Постави коментар