Musaka

 

mleveno meso po izboru600 g
krompir12-15 kom.
crni luk2 glavice
beli luk1 čen
crvena mlevena paprika1 kašikica
začinpo ukusu
mleveni crni biberpo ukusu
jaja3 kom
mleko1.5 dcl
peršunpo ukusu

Kako pripremiti

  • Uključiti rernu. U dublju tavu sipati ulje i na ringli izdinstati 5-10 min sitno isecen crni luk. Dodati samleveno meso i cen belog luka sito isecenog dinstati dok meso dobije sivu boju. Dodati začin, mlevenu papriku, biber. Sve pomešati i isključiti ringlu Izrezan krompir začiniti začinom i ređati u dublju tepsiju da pokrije dno, mogu se poredjati i dva reda ukoliko su krompiri veći. Preko krompira sipati smešu od mesa i ravnomerno je rasporediti. .Pokriti preostalim krompirom. Umutiti jaja dodati mleko i preliti preko krompira. Pokriti folijom i peći 30 min. Skloniti foliju i dopeći još 15 minuta da krompir porumeni. Po želji ukrasimo lišćem peršuna.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Mekike

Banja

Mlinci