Musaka
mleveno meso po izboru | 600 g |
krompir | 12-15 kom. |
crni luk | 2 glavice |
beli luk | 1 čen |
crvena mlevena paprika | 1 kašikica |
začin | po ukusu |
mleveni crni biber | po ukusu |
jaja | 3 kom |
mleko | 1.5 dcl |
peršun | po ukusu |
Kako pripremiti
Uključiti rernu. U dublju tavu sipati ulje i na ringli izdinstati 5-10 min sitno isecen crni luk. Dodati samleveno meso i cen belog luka sito isecenog dinstati dok meso dobije sivu boju. Dodati začin, mlevenu papriku, biber. Sve pomešati i isključiti ringlu Izrezan krompir začiniti začinom i ređati u dublju tepsiju da pokrije dno, mogu se poredjati i dva reda ukoliko su krompiri veći. Preko krompira sipati smešu od mesa i ravnomerno je rasporediti. .Pokriti preostalim krompirom. Umutiti jaja dodati mleko i preliti preko krompira. Pokriti folijom i peći 30 min. Skloniti foliju i dopeći još 15 minuta da krompir porumeni. Po želji ukrasimo lišćem peršuna.
Коментари
Постави коментар