Forneti

 

Sastojci za smesu:

  • 300 ml mleko
  • 25 g svežeg kvasca
  • 1/2 kasičice šećera
  • 1 kašičica so
  • 11 kašika brašna
  • 150 ml ulje

Za nadev:

  • 300 g sira
  • 100 g kisele pavlake

Za premazivanje i posipanje:

  • 1 jaje
  • po potrebi susam

I jos:

  • 15 komada tankih kora (za pite)

Priprema

  1. Priprema smese: U mlakom mleku rastvoriti kvasac, dodati šećer, 1 kašiku brašna, izmešati i ostaviti da odstoji deset minuta. Zatim, dodati ulje, deset kasika brašna, so i izmešati. Za nadev: Sir staviti u dublju posudu, dodati kiselu pavlaku i izmešati. Na pet mesta odvojiti po tri kore. Uzeti jednu koru, premazati je smesom od mleka, preklopiti drugom korom-i tako ređati i mazati pet kora. I petu koru premazati i, niz jedan kraj, naneti nadev od sira i kisele pavlake.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Mekike

Banja

Mlinci