Forneti
Sastojci za smesu:
- 300 ml mleko
- 25 g svežeg kvasca
- 1/2 kasičice šećera
- 1 kašičica so
- 11 kašika brašna
- 150 ml ulje
Za nadev:
- 300 g sira
- 100 g kisele pavlake
Za premazivanje i posipanje:
- 1 jaje
- po potrebi susam
I jos:
- 15 komada tankih kora (za pite)
Priprema
- Priprema smese: U mlakom mleku rastvoriti kvasac, dodati šećer, 1 kašiku brašna, izmešati i ostaviti da odstoji deset minuta. Zatim, dodati ulje, deset kasika brašna, so i izmešati. Za nadev: Sir staviti u dublju posudu, dodati kiselu pavlaku i izmešati. Na pet mesta odvojiti po tri kore. Uzeti jednu koru, premazati je smesom od mleka, preklopiti drugom korom-i tako ređati i mazati pet kora. I petu koru premazati i, niz jedan kraj, naneti nadev od sira i kisele pavlake.
Коментари
Постави коментар