Princes krofne

 

Sastojci

Potrebno je:

  • 10 kašika ulja
  • 10 kašika brašna
  • 4 jajeta

Nadev:

  • 3,5 čaša mleka
  • 13 kašika šećera
  • 2 kašike brašna
  • 3 žumanceta
  • 1 kesica vanilin-šećera

Priprema

  1. 10 kašika ulja i 13 kašika vode, prokuvati sa 10 kašika brašna. U toku kuvanja povremeno promešati. Skinuti sa vatre, pa neprestano mešajući dodavati 4 jajeta, jedno po jedno, dok masa postane čvrsta i glatka. U podmazanu tepsiju stavljati testo malom kašičicom, kojom oblikujete princes krofne. Staviti kolač u zagrejanu rernu i peći oko 20 minuta. Pečene krofne ostaviti da se ohlade, preseći ih preko pola i nadevati nadevom. Nadevene krofne posuti prah šećerom pomešanim sa vanilin-šećerom.
  2. Nadev: 3,5 čaše mleka prokuvati sa 10 kašika šećera. Posebno umutiti 3 žumanca sa 3 kašike šećera, dodati 2 kašike oštrog brašna, 1 kesicu šećer vanile, sve dobro izmešati i sipati u ključalo mleko. Kada se masa zgusne, uz neprestano mešanje, pustiti da se masa ohladi i filovati krofne.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Mekike

Banja

Mlinci