Slana torta

 

  • Sastojci:
  • 500 ml mleka
  • 2 jajeta
  • 1/2 šolje vode
  • 220 g brašna
  • 450 g mlevenog mesa 
  • 1 crni luk
  • 1/2 paprike 
  • 2-3 čena belog luka
  • origano
  • 2 kašike paradajz paste 
  • Za sos:
  • 30 g putera
  • 3 kašike brašna
  • 500 ml mleka
  • muškatni oraščić
  • 150 g sira

Priprema:
Umutite jaja, pa dodajte mleko, vodu, malo soli i brašno. Sjedinite smesu mikserom, pa ispržite palačinke. Malo nauljite tiganj, sipate kutlaču smese i pržite. U drugom tiganju propržite seckani crni luk, pa dodajte mleveno meso, mleveni beli luk, seckanu papriku, origano, posolite i pobiberite. Sipajte paradajz pastu i promešajte. Pržite dok ne bude gotovo. U šerpi istopite puter, pa dodajte brašno. Mešajte dok ne dobije boju, pa sipajte mleko. Posolite i dodajte muskatni oraščić. Kuvajte dok ne dobijete gušću smesu. Palačinku stavite na sredinu pleha obloženog pek papirom. Premažite bešamelom, pa sipajte malo mesa. Tako ređajte dok ne utrošite sve sastojke. Poslednja treba da bude palačinka koju ćete premazati bešamelom. Pospite rendanim sirom i pecite u rerni na 190°C oko 20 minuta.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Mekike

Banja

Mlinci